thibault lejeune roept op tot peststop-wave. doe mee.

Peststop-wave.jpg

Advertenties

8 gedachtes over “thibault lejeune roept op tot peststop-wave. doe mee.”

 1. Hoop dat de pestkoppen hierbij goed beseffen dat zij hier schukd dragen!!!!
  En die ze de rest van hun leven zullen meedragen,dat ze schuldig zijn aan de dood van Lisa. En hoop dat dit ook de ogen openen van al die andere o zo stoere pestkoppen of eerder zielige bende .
  Veel sterkte

  Like

 2. Beste,
  Het zoveelste lovenswaardig initiatief ivm. pesten. Zelf was ik het slachtoffer van zware mentale pesterijen op het werk. Mijn oversten hadden niet het minste respect voor mij en boorden me gedurende jaren de put in. Het toppunt deed zich voor toen mijn beide ouders aan het eind van hun leven stonden, ik hen als enige zoon dagelijks hulp moest bieden en met die pesterijen erbovenop, tot het uiterste, dat heeft me mentaal doen kraken.
  Ik heb twee jaar nodig gehad om dit te overleven. Met behulp van een psychiater ben ik er bovenop gekomen. Die twee jaar heb ik tenvolle besteed aan het gedetailleerd samenstellen van mijn dossier en het bestuderen van het fenomeen ‘pesten’.
  Na enorm veel studie hierover heb ik beslist het bijltje erbij neer te leggen. Het heeft geen enkele zin om tegen muren te vechten. Immers de verantwoordelijke voor het ‘welzijn op het werk’ beschouwde mijn zaak niet als pesterijen om reden dat de voortdurende opmerkingen van mijn oversten opmerkingen betroffen ‘over het werk’. Intussen heb ik het van mij af kunnen zetten en ben ik in mijn leven een andere weg ingeslagen.
  Ik voel mee met de mensen die dagelijks gepest worden, maar geloof me, je moet het een tijd ondergaan en dan zo vlug mogelijk een andere wending geven aan je leven. Spijtig , maar dat is de enige oplossing.
  Groeten, Johan Vervaeck

  Like

 3. bedankt voor je openhartige bijdrage, johan. je vertelt een schrijnend verhaal. ik ben blij dat je het achter je kunnen laten hebt, maar ik vind wel dat we moeten blijven reageren tegen pesten. en steeds meer. en niet verbitterd bij de pakken mogen blijven zitten. tot er een grote golf ontstaat die duidelijk maakt dat pesten niet meer getolereerd wordt. nooit opgeven!
  leraars zouden minder papierwerk moeten krijgen en met de vrijgekomen tijd pesten preventief moeten proberen opsporen en aanpakken. idem op het werk. ik hoop dat jouw ‘verantwoordelijke’ voor welzijn op het werk ondertussen tot inkeer is gekomen. hij was duidelijk niet de man voor de job. zijn houding die je omschrijft is onaanvaardbaar en walgelijk. gelukkig zijn er ook andere voorbeelden!

  Like

 4. Eerst en vooral gecondoleerd met het tragisch overlijden van je zus.
  Je initiatief is hartverwarmend en een echte noodzaak!
  Ook onze twee dochters, die ondertussen 18 en 16 zijn, zijn gepest geweest . Vooral de oudste is zwaar aangepakt en draagt daar nog steeds de gevolgen van.
  Op sommige momenten een zeer laag zelfbeeld. We hebben meerdere malen, en nog, moeten aanhoren dat ze onder een trein zou springen, hartverscheurend!
  We hebben als ouders altijd machteloos moeten toekijken. Op een moment dat ze echt niet meer kon hadden we geen keuze en hebben we de schooldirecteur moeten inlichten. Ondanks zijn accurate aanpak was het gevolg dat ze de rest van haar humaniora compleet genegeerd werd door de pesters. De weinige mensen die haar genegen waren hielden de boot af, meelopers.
  De onmacht en woede dat mensen tot zoiets in staat zijn en je in feite niets kunt doen want dan worden ze extra aangepakt. Wat ik ook zeer erg vond dat we sommige van die ouders goed kenden en dat het echt onbespreekbaar was. Begin daar maar eens aan,
  sommigen van hen zijn vrienden..
  In de hoop je met ons relaas een klein beetje een hart onder de riem te steken wil ik
  je van harte zoveel mogelijk sterkte wensen.
  Een opstekertje : we hebben massa’s van je mailtje doorgestuurd.
  Succes nog, groetjes van ons allen.

  Like

 5. Ik heb zopas gereageerd op een doorstuurmail aangaande dit met:
  Veel te goedkoop om door te sturenIIII weet zelfs niet eens hoe zo’n mail verstuurd werd…hate it…blablabla zonder gegronde actie… tenzij mss nen hoop euro’s te verdienen via weet ik weel van voor kanalen. enfin, VEEL TE ANONIEM OM OOK één woord door te sturen.
  Maar… ..als ik hier ietwat verder zoek delete ik wellicht m’n woorden ..neem het me dus niet kwalijk, maar leer enkel uit mijn ‘lezen’! Mss ben ik deze betrachting wel zeer genegen! Nu te moe en te verregaand in m’n eigenste denken om dit rustig te overlezen.
  Een wel-willende groet! Frans.

  Like

 6. Met ontroering las ik uw oproep en stuurde onmiddellijk door. Ik was gedurende 42 jaar in het onderwijs. Ik ken het probleem tamelijk goed. De gepeste nam ik altijd openlijk onder bescherming en tegen de pesters kon ik zeer hard zijn. Hun aanwezigheid in de groep totaal negeren bracht soms de pesters tot inzicht. Veel moed en vol harden; dat wens ik u
  Genegen,
  Werner Bogaert.

  Like

 7. Lieve Thibault,
  We waren echt diep geroerd door de triestige gebeurtenissen die je zus en je familie troffen. Het is een wereldwijde plaag, dat pesten op school. Wij wonen in Kongo, aan de andere kant van de aardbol, en het is hier even erg. Blijkbaar wordt het zelfs steeds maar erger en blijkt er zo weinig aan te doen. Zoals Johan, die heel energiek te werk is gegaan, maar het dan toch maar opgaf omdat hij het gevoel had tegen muren te vechten.
  Het toont maar duidelijk aan dat we hulp van hogerhand nodig hebben. Ja, Thibault, wij zijn er vast van overtuigd dat er een betere wereld mogelijk is, en daar beginnen we zelfs vandaag al aan te werken. We zijn missionarissen van Jehovah’s getuigen en we hebben speciale publikaties die over pesten spreken en hoe erop reageren. Maar vooral toont het oudste boek met wijze raad dat dit alles een eind zal kennen en het mensenras verlost zal worden van al deze ellende, vooral ook toont dit boek, de bijbel, dat er een hoop bestaat om Lisa terug te zien, als onze Hemelse Vader haar terug leven zal geven in een wereld waar pesterijen tot her verleden zullen behoren en iedereen gerespekteerd zal worden voor wie hij is.
  We wensen je heel veel moed toe en willen nogmaals ons medeleven betonen aan jou en je familie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s