12 ernstige voornemens voor 2012

1. ik ga het ontbrekende paneel van de rechtvaardige rechters vinden dit jaar. ik weet het, ik weet het: ik heb het vorig jaar ook al gezegd. maar waarom niet opnieuw wensen wat mislukt is. geef toe: gaat u niet ook dit jaar een heel jaar fitnessen tot half februari?

2. ik heb nog geweldig veel boeken te lezen, en ik ga beginnen met die die ik de laatste jaren kado heb gekregen. misschien zijn dat niet allemaal tegelijk ook de beste boeken, maar er bestaat nog zoiets als elementaire beleefdheid en het gegeven paard.

3. ik ga madeleine mccann zoeken. ik geloof niet dat de ouders een akelig geheim verborgen houden. ik ben haar moeders boek aan het lezen (het enige niet gekregene dat ik nog ga lezen voor ik aan de gekregenen begin) en het is schrijnend en ik geloof haar en ik ga haar helpen.

4. ik ga een beetje proberen lijnen en minder sausjes eten tenzij ze echt heel, heel, heel lekker zijn, hetgeen ze helaas meestal ook effectief zijn, maar dat is amper mijn schuld te noemen. we gaan er dus ook niet te veel over zagen mocht het niet lukken.

5. ik ga mij minder opjagen in de toenemende schare onnozelaars in het verkeer. nee, poeh, ik ga u zelfs niet vertellen wat ik vanochtend weer heb meegemaakt dienaangaande.

6. ik ga geen enkele hoofdletter meer schrijven in mijn blog, ook niet als ik citeer. dit is mijn blog.

7. ik ga me inline skates kopen en, dat is toch de bedoeling, en iets anders zou pure dwaasheid zijn, beginnen inline skaten.

8. ik ga iedereen unfollowen op twitter die mij unfollowt. wat is me dat nu, zeg.

9. ik ga minder op internet zitten. niet geheel van harte, want verslaafd ben ik niet echt, maar ik wil meer schrijven in 2012. geen reden tot paniek, want ik heb het niet meteen over mijn blog. ik wil uitgeven in 2012. geen geld (men kan nu eenmaal niet uitgeven wat men niet heeft, hoewel dexia denkt van wel), maar boeken. er liggen al meer dan tien jaar enkele halve manuscripten op de plank, en geen enkele raakt maar af. we gaan dat dus dit jaar doen. wanneer weet ik nog niet. eind december, vermoedelijk.

10. ik ga op reis gaan (er mag ook wel een haalbaar objectief bij zijn).

11. ik ga regelmatiger joggen in 2012. vanaf 1 januari zelfs al, dacht ik.

12. ik ga niet te veel plannen in 2012. toch alleen maar voer voor frustratie.

deze nieuwjaarsbrief werd geschreven tijdens het luisteren naar mijn overigens sublieme spotify afspeellijst “90’s britpop, before, after & elsewhere“. abonneren maar!

 

Lamgods.jpg