weg met de wet van murphy!

mensen, voor eens en voor altijd alstublieft: als er iets mis gaat op het slechtst denkbare moment, zeg dan niet dat het de wet van murphy is, want het is de wet van finagle.

voor ge u compleet belachelijk maakt, finagle spreekt ge ongeveer uit als “finnegal”. denk ik. maar het is niet omdat iets moeilijk is om uit te spreken dat ge een ander woord moet gebruiken dat ook totaal iets anders betekent. stel u eens voor dat ge “water” zegt omdat ge “elektriciteit” te moeilijk vindt, het zou nogal op wat trekken, zeker.

finnegal is niet de bedenker zoals murphy, maar gewoon engels voor “bedrog”. de bedenker van de wet is campbell. als ge dit al allemaal kunt zeggen op café staat ge toch al niet meer compleet voor aap.

wat murphy wou zeggen is dat als je iets op verschillende manieren kunt doen en één van die manieren kan catastrofaal uitpakken, dan zal het op een dag ook verkeerd uitpakken. geef toe, voor negentig procent van de mensen is deze wet niet te snappen, laat dus staan dat ze deze wet bedoelen als er al eens een aantal zaken tegengaan op een blauwe maandag.

de wet van finagle werd bedacht door een redacteur; murphy was een ingenieur uit panama. ge weet wel, van de papers. als ge dezer dagen één van beiden moet geloven, wat denkt ge?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s