die avond, in de ancienne belgique, na het concert van jesus & mary chain

dat is toch verdomme dat nieuwsanker van de vrt dat daar merchandising staat te verkopen, zeg ik? wie dan, vragen mijn compagnons, martine tanghe? maar nee, zeg ik, die oudere, ik zoek het op.

en ik zoek het op op google, op mijn smartphone, daar in het foyer van de ab. al na enkele kliks en goedgekozen zoekwoorden kraai ik het uit van de pret. alex puissant, kir ik! ah ja, alex puissant, nu je het zegt, hij lijkt erop, zeggen mijn compagnons. de kokette man staat t-shirts te verkopen en het handeltje loopt verbazend goed. er is ook een linnen zak die minder kost maar waar je met wat verstelwerk ook best een t-shirt kunt van maken. of een keukenhanddoek. voor de vrouwen, zeggen mijn compagnons, maar ze bedoelen het als grap, dat merk ik wel, zo goed ken ik hen wel, dat ze dat niet echt menen.

 

b7915b959367ad90ffd5bdc093045517.jpg

 

er is ook een koffiemok. om soep te drinken, want op de hoes van de nieuwe plaat van de band prijkt een retrobord soep, met daarin de titel van het nieuwe album als vermicelli lettertjes drijvend op de tomatensoep. goed gevonden, vind ik, maar toch gooit iemand de mok kapot in het foyer van de ancienne belgique, vermoedelijk per ongeluk, want ze gedraagt zich alsof ze het jammer vindt. daarna gaat ze nog wat aanpappen met alex puissant, vermoedelijk niet 100% gemeend maar om een tweede mok te bekomen aan halve prijs, de brokstukken in haar handen ten bewijze en overreding, maar we wachten de uitkomst van dat aanpappen niet meer af, en gaan naar huis.

jesusmarychain-damagejoy_1800x.jpg

geschreven tijdens het luisteren naar kieran hebden, steve reid en mats gustafsson live at the south bank op 20 juni 2009, een hele mond vol is dat, en bijna acht jaar geleden ook alweer. the south bank, dat is in londen, ik vermoed op de zuidelijke oever van de rivier de theems, die overigens de grootste rivier is die zich geheel in engeland bevindt en de op een na grootste rivier van groot-brittannië, dat steeds minder mensen correct weten te schrijven, na de severn. ik weet ook wel dat groot-brittannië met hoofdletters moet, maar bij mij is dat een bewuste keuze.

 

1200px-SevernFromCastleCB.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s