goedenavond

het kan ochtend zijn wanneer u dit leest, maar een titel moet de geest van het geschrevene weergeven, vind ik, en niet die van het gelezene.

zoals steeds weet ik niet waarover te schrijven, niet omdat ik geen inspiratie heb, maar omdat de keuze te groot is.

en wordt het wel gelézen, dat is altijd mijn angst, want laat u daarover volstrekt niets wijsmaken: een schrijver schrijft niet voor zichzelf. als niemand dit leest, dan kon ik het beter enkel denken, dan mocht tenminste nu het licht al uit.

ik moet wat ik hier nu schrijf bovendien meerdere malen herlezen, stel ik vast, omdat dit de eerste keer is dat ik een blogpost op de smartphone maak (“doe” in het antwerps), en de autocorrect weer heerlijk tegenstribbelt (u kent het gevoel wellicht, tenzij u een aaifoon heeft natuurlijk, en u het niet durft toegeven).

hoe vordert uw roman nog, hoor ik u denken. en wat is er geworden van uw anglo-nubische geiten, en is het gelukt met uw boordstenen.

zeker. zeker. alles. en allemaal. maar brand even een kaars voor me, wil u, want de persistentie die frank de weerman ons opsolfert, werkt behoorlijk op mijn heupen, denkend aan mijn nieuwbouw die nog steeds niet waterdicht is.

ik groet u slaapwel. bedankt dat u dit las. ik schreef het voor u. laat u daarover niets wijsmaken. volstrekt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s